stOry p|x by Maizura

By: maizura madzalan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 11-Mar-2007 01:30 Email | Share | Bookmark
Faze's Wedding - Majlis Bertandang Selama, Perak



Hari ni tugas drebar dah diambil alih oleh Faze's official husband. ekekekeke.. Aku sambung tido sampai ke pukul 8.30. Perghhh.. kemain layan taik mata tido ats katil pengantin ek.. nguwahahaha. Ikut perancangan, pukul 11 bertolak dari Alor Setar dan berkumpul di rumah Tok kat Kulim. Patutnya pengantin naik estima Pakcik. Tapi pakciknya kat Kulim. Sudahnya pengantin drive sendiri kete Faze ke Kulim dengan niat tukar kereta di Kulim nanti.

Tapi, sampai di Kulim.. tak tukar pun. Direct je drive ke Selama pulak. Dari Alor Setar ke Kulim ada la dalam sejam setengah. Faze dengan bermekap tebal bersanggul berselendang bagai.. sempat lagi tidor dalam kete. Dari Kulim ke Selama pun tak jauh dah. Dalam 45 minit camtu. Kete pengantin ddk dlm barisan depan sekali (dah dia yang paling tau jalan balik rumah dia kan ).. dibontoti 11 kereta yang lain. Tu tak campo 2 biji kereta lagi tak ikut rombongan sbb tertinggal brg kat rumah td. Rombongan singgah di Masjid Selama. Pengantin pakai samping, tukar kasut, pakai tengkolok dan aksesori siap-siap. Dah ensem baru la tukar kereta.. naik estima. Aku bawak kete Faze dengan Awie dan Wani.

Majlis di rumah Lan simple jer. Memangnya majlis kat rumah pengantin lelaki selalunya camgitu. Tak lama sangat rombongan kat sini. Pukul 3-4 camtu kitorang dah balik Alor Setar. Kali ni aku balik dengan mama dan ayah naik serena. Kesian tgk ayah drive jauh-jauh. Mama suruh aku drive. Sekali lagi aku jadi drebar balik Alor Setar ikut Kulim. Mama ajak pegi shopping kain kt pekan Kulim. Tapi ayah kata tak payah. Pening jugak drebar dibuatnya. Last-last berhenti isi minyak aje kat Kulim, beli air sorang satu dan meneruskan perjalanan. Sampai di Alor Setar, mama suruh tido dulu. Semua orang kepenatan mengurus majlis. Terbongkang la sudahnya. Sedar-sedar dah malam. Mak Ngah kejutkan. Mama ajak pegi makan ikan bakar. Aku mengekor aje


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net