stOry p|x by Maizura

By: maizura madzalan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Sunday, 30-Jul-2006 02:00 Email | Share | | Bookmark
boys will be boys

nguap
dah benti nangeh
ngantuk
View all 9 photos...
kalo dah namanya budak lelaki.. mmg la nakal sifatnya.. anak sedara aku yg nombo dua..
name: muhammad danish hafiz..
age: setahun 7 bulan..

td lps amik irfan dan danish kat umah abah.. aku duk lepak tgk tv. tetiba kaklong turun bwh muka cuak tunjuk kepala danish berdarah. panik gak aku dibuatnya. tapi disebabkan danish diam tak menangis (actually aku dgr dia melalak kat ats td.. tp igtkan bergadoh berebut toys ngn abg dia cam biasa) so aku buat muka cool je la.. kang aku panik.. mak dia kompom la lg panik.. kan?

aku tgk luka dia.. ala2 dalam je.. darah dah benti sbb mak dia cpt2 taruk minyak gamat td. tapi tak sedap ati sbb nmpk luka tu cam beso jer.. ada la dlm seinci panjang. dia terhantuk kat bucu dinding. aku terus call along suh dia blk sekarang jugak. terasa lama gak nk tunggu dia sampai walaupun tak sampai 10 minit dia dah sampai.. td dia kat kedai dal kt kg pandan.

dowang terus ke klinik kat tmn putra. aku tak ikut sama.. sbb irfan tgh tido kt atas. takkan nk tggl dia sowang2... dalam kul 12.30 camtu baru dowang balik.. tgk danish kepala dah berbalut. sian dia. doktor dah cuci ngan jahit luka tu.. erk mak ngah dia pun tak pernah kene jahit. inikan pulak budak blom reti bercakap.. uwaaaa...!!! so lepas ni.. doktor klinik tu suh pi sepital.. check.. takot ada internal bleeding. nanti kang jadi penyakit lain pulak.


Monday, 3-Jul-2006 09:26 Email | Share | | Bookmark
trip to JB

kupu kupu kertas
another kupu2 kertas
straight or curl
View all 12 photos...
hehehehe asik pi berjalan ajer... tp kali ni pi selatan plak.. hajat di hati nk ke singapore.. tp tgh jln baru ingat passport tak bawak.. aiseymennn... hahahhaha... lepak johor je la jawabnya..

aku ngn faze bertolak hari sabtu (1/7/2006) kul6 dari kl.. aku drive bwk kete aku.. cadangnya nk bertolak pagi.. tp pagi tu aku ke opis lak dulu settlekan keje before bercuti senin ngn selasa nnti. so nnti takde la nyusahkan sesapa.. ye tak? on the way.. kitorang singgah restoran jejantas ayer keroh mkn kt a&w.. pastu meneruskan perjalanan.. sampai jb dalam kul10.. straight ke rose cottage.. aik.. bilik full.. musykil dibuatnya.. satu tmn u full.. last2 kitorang ker goodhope tun aminah.. yeahuuu.. angkut beg.. pastu kuar blk.. pi tmn u.. lepak safiah tgk bola.. england lawan portugal..

blk otel jer.. mater dah ngantuk gila.. x larat tunggu brazil lwn france.. tau2 esok nye maxis anto result.. aiyakkk brazil kalah.. berguling2.. kul9 baru bgn.. tu pun nk pi brekfes.. bekfes kuey teow goreng tp ada kuah cam cantonese mee tuh... sedap gak.. minum teh pun sedap.. ahahahha sampai jb ni sume mende sedap.. sume mende best..

aku call ceqleen.. dia tak keje arini.. tp aku ngn faze proceed ke cs gak.. jalan2.. round 1 shopping complex.. sampai tkt ats skali.. nmpk kedai rambut tgh promo buat perm.. hmmm menarik.. murah plak tu... minah yg layan kitorg tu pun best.. tp dh janji nk jumpa ceqleen.. so turun ler dulu.. huhuhu ceqleen dtg ngn adik dia dayah... mak aii.. dah besar dah budak nih.. punye lama gila aku x dtg jb ek..

ceqleen suh buat rambut kt hp.. kitorg sume ke hp la pulak... hahahhaha aku meng curl kan rambut aku yg sedia wavy nih.. cantik tau.. gulung2!!! wakakakakakakak.. punya la lama.. dari kul1 sampai nak ke maghrib.. aku sempat tido lg kt kedai tu.. pastu... jln2 satu hp.. igtkan nk beli tshirt batman satu utk 'mamat' tu.. tp aku dah pokai.. aku borong dvd boxset.. ada la 6 boxset lain2 series.. tp sronok la dpt series yg aku cari sgt2.. gilmore girls!!!

lps tu.. kitorg pi mkn kt singgah slalu.. aku mkn nasik goreng spesel singgah slalu.. perot dah kenyang.. pi eksesais kat danga bay.. jln dr singgah slalu... sampai la ke hujung danga bay sana.. pastu patah blk ke singgah slalu amik kete... huwaaaaaaaaaaaaaaa!!! jauh gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! kaki dah sakit gila.. dan disebabkan aku dh pokai kan.. aku ngn faze 'check-in' kt umah ceqleen aje.. rindu gila kt mummy.. masuk tido.. sempat sembang2.. pastu x sedo ape sampai ke pagi..

bgn pagi kul10... (cait..!! tido umah org pun bgn lambat) dlm kul11 gak ar baru gerak ke utm.. tp dah tgh hari.. kitorg pi cari mama eqin kat poliklinik tmn u.. anak dia sakit pale ada bisul.. geram tgk ank dia.. tembam dan montel mcm 'makcik2 dia' yg dtg melawat ni jugak.. hahhahahah.... so lmbt lg dorang nk jumpa dokter.. aku ngn faze ke jusco tmn u... huhuhuhuhuuh.. masih seperti dulu.. sempat la beli adiah utk anak mama eqin.. aku lak sempat beli tshirt tazmania 2 helai... pastu gi mkn.. kalo smlm aku kempunan nk mkn laksa johor.. kali dpt laksa johor peberet ku ittew... yeahuuuu!!!! mkn x pandang kiri kanan.. slurppppsss!!!!

lps mkn.. kelam-kelibut masuk utm.. fulamak.. utm dah buat landscaping cantik2... dulu togel jer.. skang dah lawa.. caya la utm.. aku ke pejabat bendahari.. settlekan hutang tertunggak tuh.. wahh.. pejabat bendahari pun dah ensem skang.. pastu naik tingkat4 hep.. amik akunye transkrip ngn degree... yeahuuuuuuuuuuuuuu!!!!! mission accomplished!!!!! dah dua tahun.. baru la berjaya claim degree aku.. ahahahahha...

lps tu.. kitorg pi jln2 tgk kolej2 baru.. cam apartment siot... tp ape kelas la kan.. kitorg dulu ddk style banglo.. wakakakakaaka...punye leka menyelami nostalgia sampai tak tingat nk amik gambo kt utm terchenta nih.. kitorg proceed ke umah mama eqin.. dia dh blk dah... tp anak dia dh tido.. laki dia pun dh pi keje blk.. sembang2.. tgk tv.. minom air.. kul4.30 gak la baru gerak.. oh yer.. td tgh hari.. sempat shopping dvd lg kt tmn u.. sampai x sedo kete kene saman.. tiga ploh hengget plak tu.. cissss..!!! aku sebagai transport planner.. paling x suka parking pakai kupon.. sbb kita org luar tatau nk beli kupon kt mana... BODOHHHHHHHHHHHH!!!!!

on the way nk kuar dr tmn u.. nk patah blk ke cs.. (jumpa ceqleen).. aku terpandang kedai bundle si midah.. turun!!! sembang2 jap ngn midah.. dia cam bz jer.... aku igt nk beli selai dua baju.. tp tade yg menarik.. tp sempat gak la beli beg m&m kaler kuning.. seswai la utk irfan bwk pegi skolah.. err taska..

sampai cs.. kul5.. pusing2.. pstu pi stulang.. makan kat sayam.. cam biasa.. aku menjalankan tugas2 kaunselor terhormat.. huhuhu.. kali ni ceqleen plak jd patient aku.. sembang punye sembang.. kul8 lebih gak la kitorg bertolak balik kl.. singgah kat machap ngn ayer keroh jer.. pi toilet ngn isik minyak. sampai umah faze dah tgh mlm.. gosok gigi basuh muka.. dua dua gedebum.. tido..

tak laratttttttttttttttt!!! sebbaik esok cuti.. krohhhhhh!!!! krohhhhhhh!!!!!!


Tuesday, 27-Jun-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan pegi site (part II)

pagi
merak MDY
air terjun vs puncak gng jerai
View all 16 photos...
hari ni turun gunung jerai..

pi Majlis Daerah Yan... settlekan pape yg x settle smlm...
aku plak.. melayan jariku yg cedera terkepit pintu kete cakit woo.. darah2 agi..

sesambil tu snap2 gambo kt sekitar MDY tuh..
dowang bela burung merak.. yg bestnya.. time aku dtg dkt dgn dianya kandang tu..
dia bleh kembang2 ekor plak..

puncak gunung jerai ngn air terjun dia pun nmpk dr sini..


sementara budak2 tu pi jkr ngn MDY.. aku plak pi layan perasaan kt pantai sowang2... syok gak laaa..



lps tu.. settlekan sket lg inventori jalan kat area yan kecik dan yan besar..
laluan ke arah kawasan pelancongan.. snap gambo agi..
on the way...

kat Titi Hayun...

kat tangga seribu tahun..

kat air terjun Seri Perigi (kalo x salah laa...)


so ptg tu proceed ke alor star.. jumpa sya dan adi...
kitorg ker umah arwah abg syukor.. ziarah family dia..
ala ala sedih gak ar..

mlm tu.. kuar mkn ngn adi ngn sya..
esok nya lunch ngn depa gak lg skali..

before meneruskan perjalanan ke penang plak..


Monday, 26-Jun-2006 12:14 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan pegi site (part I)

air terjun ape ntah ni
tu la jambatan mahal tu
sunset
on the 19th sampai la 23rd of June 2006.. aku+heda+dayat pi utara.. jalan-jalan pegi site.
pagi2 aku pegi JPJ Setapak sanun.. pi buat balik lesen kete. sebbaik kejap je dah settle.
aku sampai opis dah pukul 10-11 camtu... sempat duk lepak siapkan keje dulu. dalam kul4 gak la baru gerak dari opis.

dengan muatan yang "penuh" kete ku begitu gagah membelah highway menuju ke sg petani..
sampai sp dah kul8 lebih. pusing2 cari seri malaysia. huhuhu maklumla masing2 x penah sampai sungai petani. nak jadi cite.. seri malaysia full!!! so pi sp inn.. jugak full!!! pusing2... nampak emerald puteri hotel.. jugak full!! nampak north lodge.. jugak full!!!! aku dah naik bengang.. x sangka plak hotel2 kt sp ni full ek...

so.. gedebak-gedebuk.. kitorg ddk kt motel tepi stesen bas tu.. hehehe jimat belanja.. murah.. rm60 shj. time tu mmg dh penat sgt.. x larat nk pk tmpt lain... kitorg check-in je lah... oh yer.. kt sp ni kitorg di eskot oleh encik senior iaitu abg zul yg br hari ni ku tau kewujudannya di muka bumi inih.. sempat la blanje dia mkn capati sekeping dua.. blk otel.. tgk bola dan bola tgk aku..

esoknyer.. berangkat ke daerah yan. ikot jln singkir. on the way tuh.. singgah opis bas mara amik data. pastu proceed ukur jln buat inventori, amik gambo site sume.. hajat dihati nk gi tgk bridge baru yg mahal tu. tp jln dia teruk sgt. kesian myvi 4wd aku tuh last2 tak jadi la. tp kitorg pi daki gunung jerai pulak.

jgn x cayer.. myvi 1.3 auto naik gunung jerai yg jln dia koner baring 10 darjah SAHAJA..
hahaahha.. belasahhh!!! sebbaik view lawa.. last2 kitorg check in aje kt resort ats tu.. tobat nk turun blk weiiii.. memula igt.. kitorg bertiga je yg check in kt resort tuh.. kul8 gi dinner kt dianya restoren.. nasik goreng paprik (sedap gilak.. rasa cam nk order satu lg jer).. tp nnti abg amik order tu gelak kan pulak "budak gemok kuat mkn.." x jadi order.. masuk tido.. ujan lebat gila.. aku ngn heda dah tatau nk bergulung/berguling cam mana dah.. sejuk ya amat!! bunyik angin langgar pokok tu toksah cite la.. tp dah penat.. tido ngn aman damai gak la..


Friday, 16-Jun-2006 20:00 Email | Share | | Bookmark
sapa puan siti syahira safina bte kamarudin?

letihnye.. tido 4 jam.. ikotkan letih aku mls gi keje arini.. tp kene pi gak.. nk tgk ape progress b4 pegi site next week.. hari ni bz gile.. sume org kene attend meeting.. tp akunye meeting kul2.45 karang..

kul10 sempat ke kwsp setapak amik penyata kat e-kiosk.. b4 tu singgah umah jap anto beg dan amik gambo kt kedai tmn putra jer.. pi jpj wangsamaju.. dan dan je nombor abeh.. aduhh tensen.. blk opis.. lunch.. kul 2.30 br sampai opis.. dan terus ke ppkl.. racing gegila sbb meeting stat 2.45

abg megat plak call tanya jadi ke idak.. and guide pi tmpt dia byk kali.. pale aku serabut.. nyesal plak bg persetujuan nk teman dia pi dinner mlm kang.. ikotkan aku letih + ngntuk giler.. rasa x cukup rehat minggu ni.. b4 pi meeting aku sempat fax epf statement tu kt aeon..

so meeting kt ppkl ni pasal tapak terminal bas seksyen 13 tu.. owhhh.. dah ada tapak baru.. cuma mbsa kene kompomkan bebetul dulu aaa.. meanwhile still kene amend report rtdpsk tu jugak.. adoi menyampahnya...!!

meeting abeh kul4.. sempat pi carik farabi lak dulu... si nik takde.. pi merayap.. ujan ni.. sembang2 ngn farabi kejap.. nmpk dia sibuk.. mls nk sembang lelama.. dicampo plak aku kene blk cpt psl dinner mlm kang.. sampai umah.. carik baju.. gosok.. mandi.. smyg.. bersiap.. kul6.30 dah kuar.. pi amik abg megat kat area wardiburn sana.. sesat 2 kali.. ape la bg instruction salah... dlm pada sesat dan lewat tu.. kitorg still smpai on time la kt renaisance tuh.. aku drive.. bwk kete aku jer... makan makan makan... aku x larat nk mkn byk.. maybe sbb aku letih kut..opening dia udang.. aku dh tatau nk buat camne.. aku alergik udang.. gatal2 1 mulut nnti.. nak taknak.. aku mkn gak seko.. tu pun puas kontrol alergik.. sume makanan pastu jd tak sedap.. cume dessert jer yg aku berjaya abiskan.. hiburan mlm tu.. ada mas idayu.. terhibur gak la aku.. kul11 smthing.. dah abeh.. parking kene rm18.. waakakkakaka mahal gila..!! aku suh abg drive blk.. aku x larat.. ngantuk..!!!

ok la.. one full day yg byk peristiwa.. tp syg.. camera abeh bateri.. x dpt amik gambo time dinner yg julung kali aku dijemput pegi tu..

yg ada.. gambo ni aje..


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net